Over Trading Card Genie

Ik ben ooit begonnen als 15-jarige met het verzamelen van Pokémon kaarten. Vanaf de Pokémon Base set t/m de Neo serie heeft mij dit goed bezig gehouden en heb ik er ontzettend veel plezier aan beleefd. Ik heb diverse mooie kaarten geopend en vol trots in mappen opgeborgen.

Ik heb daarnaast ook een hele korte periode Magic: the Gathering gespeeld. Dat vond ik op dat moment toch minder leuk en heb ik dan ook weer opgeborgen.

Nu bijna 20 jaar later heb ik mijn Pokémon kaarten en mappen onder het stof vandaan gehaald en mij opnieuw verdiept in de wereld van Pokémon. Ik blijf er toch altijd wel een zwak voor hebben. Na enige tijd en twijfel gevolgd door enig onderzoek heb ik mijn oude Pokémon kaarten door PSA laten graden en ben ik de handel in gedoken. Daaraan beleef ik nu enorm veel plezier. Of het nu het versturen van enkele kaarten is of het inpakken van Booster Boxen of Elite Trainer Boxen; ik vind het allemaal net zo leuk.

Met de start van de handel ben ik begonnen onder mijn gebruikelijke nickname DCteamup op verschillende platforms. Nu ik de stap heb genomen naar een professionele aanpak ben ik verder gegaan onder de handelsnaam Trading Card Genie.

Naast Pokémon handel ik in Magic: the Gathering kaarten. Daar ligt de focus voornamelijk op singles en niet zo zeer op sealed product. Wellicht dat ik mij daar in de toekomst nog in zal storten, maar op dit moment niet.

Daarbij komt nu dan ook nog Flesh and Blood. Wat een topgame is dat! De speelwijze is heel uniek in zijn soort en naast dat de art style geweldig mooi is, heb je tijdens jouw beurt en in de beurt van jouw tegenstander ontzettend veel keuzes die je moet maken. Wat het daarnaast ook erg leuk maakt is de wijze waarop je voor de kosten van kaarten betaald. Je hebt eigenlijk geen kans dat je te weinig of teveel resources hebt zoals dit bij andere spellen soms het geval kan zijn. Ik ben erg enthousiast over dit spel en de toekomst er van.

Inmiddels heb ik zendingen kunnen versturen naar meer dan 10 verschillende landen wereldwijd en heb ik een aantal vaste klanten die met enige regelmaat terugkeren om toch de nieuwe dozen bij mij te kunnen kopen. Ook daaraan beleef ik veel plezier; je leert nieuwe mensen kennen en je bouwt nieuwe relaties op, gewoon vanwege het feit dat je beiden TCG's leuk vindt!